وارد شوید

سوالی دارید؟

برای اطلاع از تخفیف دوره ها ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

blogImage
تریدسرا
23 اردیبهشت 1400

PRZ چیست؟ شناسایی محدوده بالقوه بازگشتی

0

PRZ چیست؟ PRZ مخفف عبارت Potential Reversal Zone یا Probable Reversal Zone به معنی محدوده بالقوه بازگشتی است. محدوده بالقوده بازگشتی، بخشی از نمودار قیمت است که قیمت در آن منطقه احتمال بازگشت و تغییر روند را دارند. این احتمال تغییر روند از روی ظاهر کندل ها، الگوهای کندلی، اندیکاتورها نشات می گیرد. شناسایی این سطوح، راه های زیادی دارد. به عنوان مثال در شناسایی مناطق PRZ از هماهنگی و همپوشانی چندین نوع فیبوناچی، امواج الیوت، پرایس اکشن، تحلیل کلاسیک، واگرایی بین قیمت و اسیلاتوری مانند RSI، افزایش حجم معاملات و غیره استفاده می گردد. هرچه ابزارهای مختلف در یک نقطه از نمودار هماهنگی و همپوشانی بیشتری داشته باشند، از منطقه PRZ سیگنال قوی تری دریافت می نماییم. محدوده PRZ احتمالی، انتهای هر موج اصلی در نمودار قیمتی می باشد.

راه حل تحلیل تکنیکال برای پیدا کردن PRZ

یکی از ساده ترین و پرکاربردترین راه های پیدا کردن نقاط پر پتانسیل بازگشتی یا PRZ، ترسیم خط روند و سطوح حمایت و مقاومت در نمودار است. نقطه برخورد خط روند صعودی با سطح مقاومت و نقطه برخورد خط روند نزولی با سطح حمایت، نقاط پتانسیل بازگشتی هستند و پیش بینی می شود که در این نقاط تغییر روند را مشاهده نماییم.

شناسایی نقاط پر پتانسیل بازگشتی (PRZ) با استفاده از فیبوناچی

PRZ یا محدوده بالقوه بازگشتی، با استفاده از فیبوناچی، محلی در نمودار قیمت است که در آن چند سطح فیبوناچی در آن محدوده همگرا می شوند. هر چه تعداد سطوح همگرا شده بیشتر باشد، احتمال بازگشت قیمت بالاتر است.

سه ابزار اصلی فیبوناچی برای پیدا کردن PRZ عبارتند از: فیبوناچی اصلاحی (بازگشتی)، فیبوناچی افزایشی (اکستنشن) و فیبوناچی گسترشی (پروجکشن).

زمانی که از طریق سطوح فیبوناچی تشخیص داده شد که قیمت در حال نزدیک شدن به ناحیه بالقوه بازگشتی است، باید تاییدیه های دیگر را از طریق پرایس اکشن و شکل ظاهری کندل ها دریافت نمود. به این صورت که اگر PRZ احتمالی از منظر پرایس اکشن نیز معتبر بود، انتظار برگشت قیمت را داریم و عموما قیمت نیز به سرعت از ناحیه مذکور خارج می شود. در صورتی که PRZ احتمالی از منظر پرایس اکشن معتبر نبود، باید از این ناحیه صرف نظر نماییم.

شکل کندل ها در PRZ احتمالی با استفاده از سطوح فیبوناچی به تصمیم گیری بهتر کمک می کنند. به عنوان مثال اگر از ناحیه PRZ، انتظار افزایش قیمت را داریم ولی کندلی نزولی (قرمز) با بدنه بلند ثبت شود، احتمال بازگشت قیمت بسیار کاهش می یابد.

نکات بیشتر

1- برای ورود به معامله از طریق پیدا کردن PRZ، می بایست از هر سه تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال استفاده نمود. فرض کنید قیمت در محدوده بالقوه بازگشتی قرار گرفته باشد، اما بر اثر موضوعات اقتصاد کلان؛ احساس معامله گران نسبت به افزایش قیمت، منفی باشد یا اخبار فاندامنتال نامناسبی از آن دارایی منتشر شده باشد. بنابراین احتمالا باید در نتیجه گیری اینکه، قیمت از این محدوده پتانسیل بازگشت دارد تجدید نظر کرد. به طور کل، استفاده از چند روش تحلیلی در کنار یکدیگر و اخذ تاییدیه از آنها برای ورود به معامله، منجر به انجام معاملات با ریسک کمتر می گردد.

2- الگوهای کندلی می توانند روش مناسبی برای تایید نقاط چرخش (پیوت ها) با استفاده از امواج  شناسی الیوت در شناسایی PRZ ها باشند. به عنوان مثال، الگوی پوشای صعودی، سقف و کف دوقلو و سه قلو، سقف دوقلو و سه قلو و کندل هایی مثل چکش از این دست هستند.

3- یکی از روش های پیدا کردن PRZ، واگرایی ها هستند. در واقع تضاد رفتاری بین حرکت نمودار قیمت و اندیکاتورها را واگرایی می گویند. با شناسایی انواع واگرایی ها مانند واگرایی معمولی، واگرایی خنثی و واگرایی زمانی می توان یک محدوده بالقوه بازگشتی را پیدا نمود.

4- PRZ ها در تایم فریم های بالاتر نسبت به PRZ ها در مدت زمان کوتاهتر از اعتبار بیشتری برخوردار هستند. معمولا برای پیدا کردن PRZ ها، از تایم فریم های یک ساعته تا ماهیانه استفاده می شود.

اشتراک گذاری در:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب مرتبط