وارد شوید

سوالی دارید؟

برای اطلاع از تخفیف دوره ها ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

blogImage
تریدسرا
6 مرداد 1401

الگوی سایفر (Cypher Harmonic Pattern) چیست؟

0

الگوی سایفر (Cypher Harmonic Pattern) در دسته الگوهای بازگشتی پر تکرار در نمودار قیمت قرار می گیرد. این الگو از نظر شکل و نسبت های فیبوناچی به الگوی هارمونیک کوسه (Shark Harmonic Pattern) بسیار نزدیک می باشد. البته لازم به یادآوری است که الگوی هارمونیک سایفر نسبت به الگوی پروانه و الگوی گارتلی کمیاب تر است. مهم‌ترین و اصلی‌ترین وجه تمایز بین الگوهای هارمونیک، میزان اصلاح قیمتی بین راس‌های الگوها می‌باشد که به عنوان یک تریدر برای معامله به کمک این الگوها باید توجه ویژه‌ای به این اعداد و ارقام داشته باشید.

از آنجا که الگوهای هارمونیک، اشکالی بر اساس نسبت های فیبوناچی هستند یادگیری ابزارهای فیبوناچی برای مسلط شدن به الگوهای هارمونیک لازم به نظر می رسد. در ادامه به شرح ساختار الگوی سایفر می پردازیم:

ساختار الگوی هارمونیک سایفر (Cypher Harmonic Pattern):

  • از 4 موج XA، AB، BC و CD که 5 نقطه عطف به نام های XABCD دارد، تشکیل می شود.
  • نقطه D محتمل ترین ناحیه بازگشتی (PRZ) می باشد.
  • در حالت ایده آل این الگو، کندل و یا سایه آن در نقطه C از نقطه A فراتر رفته و در بازه فیبوناچی اصلاحی 1.27 تا 1.618 فیبوناچی موج XA قرار می گیرد.
  • موج AB یک برگشت اصلاحی (Retracement) در بازه سطح فیبوناچی 0.382 تا 0.618 از موج XA و موج BC یک برگشت اصلاحی در بازه فیبوناچی 1.13 تا 1.414 از موج AB و موج CD یک برگشت در بازه فیبوناچی 1.272 تا 1.618 از موج BC می باشد. همچنین نقطه D در سطح فیبوناچی 0.786 نسبت به موج XA می باشد.
  • برای تعیین نقطه D از فیبوناچی اصلاحی (Fib Retracement) از نقطه B به C استفاده می نماییم.

نحوه ورود به معامله

الگوهای هارمونیک بیشتر در تحلیل های میان مدت و بلند مدت با امواج بلند استفاده می شوند. با توجه به حد سود و زیانی که در این روش تعیین می گردد، معامله گر اطمینان بیشتری جهت ورود به معامله خواهد داشت. اما از الگوی هارمونیک سایفر نباید به تنهایی استفاده نمود و ممکن است الگوی هارمونیک بر اساس تحلیل انجام شده رفتار ننماید. پس جهت دریافت نتیجه بهتر از معامله با الگوی هارمونیک سایفر، می بایست همزمان از پرایس اکشن، کنترل واگرایی در اندیکاتورها و فاندامنتال نیز استفاده نمود. ورود به معامله پس از تایید شکست یک سطح و پولبک به همان سطح و تشخیص و تایید الگوی هارمونیک اتفاق می افتد.

تعیین حد سود و ضرر در الگوی هارمونیک سایفر

الف) حد سود به ترتیب ذیل مشخص می شود:

1- هدف اول به میزان فیبوناچی اصلاحی 0.382 موج BC

2- هدف دوم به میزان فیبوناچی اصلاحی 0.50 موج BC

3- هدف سوم به میزان فیبوناچی اصلاحی 0.618 موج BC

این الگو صرفاً احتمال برگشت روند را نشان می دهد و اهداف قیمتی آن حداکثر تا 0.618 می باشد و پس از آن جهت حرکت قیمت می بایست بر اساس پرایس اکشن کنترل شود و هر دو احتمال صعود و یا نزول پس از دستیابی به هر یک از اهداف قیمتی ذکر شده وجود دارد.

ب) حد ضرر نسبت به نقطه C در این الگو تعیین می شود که ناحیه مهم PRZ می باشد. در این حالت می بایست جهت تعیین دقیق تر حد ضرر به خطوط روند، نواحی حمایت و مقاومت، الگوهای کندلی خصوصاً کندل های انگالفینگ و مارابوزو، واگرایی اندیکاتورها و امواج الیوت بسیار توجه نمود.

نحوه ترسیم الگوی هارمونیک سایفر

نسبت های هارمونیک بر اساس ابزار فیبوناچی ترسیم می گردند. در پلتفرم تریدینگ ویو در بخش الگوها (Patterns) ابزاری با عنوان Cypher Pattern در دسترس کاربران قرار دارد که ترسیم الگوهای هارمونیک را ساده تر می نماید. اما اجباری در استفاده از آن ابزار وجود ندارد. همچنین در بخش اندیکاتورها نیز با جستجوی کلمه Harmonic Pattern اندیکاتورهای ترسیم اتوماتیک الگوهای هارمونیک ظاهر می شوند و برای تشخیص سریعتر الگوهای هارمونیک می توان از آن ها نیز استفاده نمود.

اشتراک گذاری در:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب مرتبط