وارد شوید

سوالی دارید؟

برای اطلاع از تخفیف دوره ها ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

blogImage
تریدسرا
19 اردیبهشت 1400

تریگر (Trigger) چیست؟ آشنایی با انواع تریگر

0

واژه تریگر از لحاظ لغوی به معنای ماشه است. تریگر در معامله گری به نقاط، نواحی یا سطوحی گفته می شود که ما بر اساس استراتژی معاملاتی خود در آن محدوده ها اقدام به ورود یا خروج از معامله می کنیم.

در واقع تریگر نشانه یا مجموعه ای از نشانه هاست که در محدوده های خاصی از چارت دیده می شود و ما بر اساس تحلیل و استراتژی خود وارد یک معامله شده یا از آن خارج می شویم.  به زبان ساده تر، تریگر مجموعه ای از قوانین و شرایط برای ورود یا خروج از معامله است.

در این فرآیند، نوع موقعیت معاملاتی (خرید یا فروش)، نوع دارایی و بازار مالی تفاوتی نمی کند. چرا که هر اقدامی باید بر اساس تریگر معامله گر انجام شود.

یکی از دلایل رواج تحلیل تکنیکال بین معامله گران در بازارهای مالی، امکان تعیین قوانین ورود و خروج از معامله است. ممکن است معامله گری را بیابید که پس از سال ها حضور در بازار مالی، هنوز نتوانسته است به برآیند مثبتی برسد. دلیل این اتفاق این است که این فرد قانون خاصی را برای ورود و خروج از معامله برای خود معین نکرده است. تعیین تریگر و مدیریت سرمایه اجزای اصلی یک استراتژی معاملاتی هستند. به عبارت دیگر، تدوین یک استراتژی معاملاتی بدون مشخص کردن تریگر و نقاط ورود و خروج ممکن نیست.

 

انواع تریگر

با توجه به استراتژی افراد در تحلیل تکنیکال می توان تریگرها را به انواع مختلفی تقسیم نمود:

1- تریگر کندلی

در این نوع از تریگر، معامله گر باید تسلط کافی بر روانشناسی کندل ها داشته و انواع کندل های بازگشتی و ادامه دهنده را به خوبی بشناسد. از قدرتمندترین تریگرهای کندلی، کندل انگلفینگ یا پوششی با حجم معاملات بالاست که نشان دهنده تصمیم قاطع بازار برای ورود در نقطه ی مورد نظر است.

2- شکست

شکست قیمت در خطوط مقاومت و حمایت استاتیک و داینامیک اتفاق می افتد. عموما در چنین مواقعی قیمت به محض شکست با سرعت بالایی به حرکت در مسیر خود ادامه می دهد. البته شکست خطوط استاتیک اطمینان بیشتری را برای معامله گر ایجاد می کند. همچنین وجود الگوهای شکست جعلی (استاپ هانتر)، غیر قابل انکار است با این حال بسیاری از معامله گران که ریسک پذیری بالاتری دارند ترجیح می دهند حین شکست های قیمتی وارد معامله شده و منتظر بازگشت قیمت نباشند.

3- تریگر در پولبک

استفاده از پولبک به عنوان تریگر، جز کم ریسک ترین روش های ورود به معامله محسوب می شود. ایده معامله گری بر حسب پولبک این است که در بهترین شرایط ممکن از نظر ریسک و سود وارد موقعیت معاملاتی شوید. البته واقعیت این است پولبک همیشه ایجاد نشده و قیمت به محض شکست با سرعت زیادی در جهت مسیر خود به حرکت ادامه می دهد.

4- الگوهای قیمتی

الگوهای قیمتی، طرفداران زیادی دارند. از مزیت های این الگوها، می توان به امکان معامله در چند تایم فریم، تعیین حد سود و زیان و قدرت پیش بینی  بالا اشاره نمود. از مهم ترین الگوهای قیمتی می توان به الگوی پرچم، الگوی کنج، الگوی سر و شانه و الگوی مثلث متقارن نام برد که هر یک تریگرهای متفاوتی دارند.

فرض کنید یک الگوی پرچم صعودی در نمودار دارایی مشاهده کردیم. تریگر ورود بر اساس شکست مثبت میان قیمت و لبه بالایی پرچم در نظر گرفته می شود. هر چند این نوع تریگر نیز بر مبنای شکست قیمت ایجاد می شود ولی وجود یک الگوی قیمتی دلیل اصلی برای ورود به معامله است. به عنوان مثال:

  • در الگوی مثلث متقارن، تریگر ورود به معامله بعد از شکست یکی از اضلاع مثلث و پولبک صادر می شود.
  • در الگوی کنج نزولی، تریگر ورود به معامله بعد از شکست ضلع بالایی و پولبک و در الگوی کنج صعودی تریگر ورود پس از شکست ضلع پایینی و پولبک صادر می شود.
  • در الگوی سر و شانه و سر و شانه معکوس تریگر ورود به معامله بعد از شکست خط گردن و پولبک صادر می شود.

5- اندیکاتور

اندیکاتورها از مهم ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال هستند. از اندیکاتورها می توان در استراتژی معاملاتی خود استفاده نمود. بنابراین از اندیکاتورها می توان تریگر ورود یا خروج گرفت. از مهم ترین تریگرهای اندیکاتوری می توان به تریگر اندیکاتور مک دی (MACD)، اندیکاتور RSI و اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average) اشاره نمود. در اینجا قصد داریم تریگر ورود و خروج را با استفاده از میانگین متحرک توضیح دهیم. دو میانگین متحرک که دوره های زمانی متفاوتی را نشان می دهند به نمودار اضافه کنید. به عنوان مثال ما MA20 و MA50 را به نمودار اضافه می کنیم.

تریگر ورود و خروج بر اساس میانگین های متحرک 20 و 50 به این شکل خواهد بود.

  • زمانی که MA20، MA50 را به سمت بالا قطع کند و قیمت، بالای اندیکاتورها باشد به معامله خرید وارد می شویم.
  • زمانی که MA20، MA50 را به سمت پایین قطع کند و قیمت، پایین اندیکاتورها باشد از معامله خرید خارج می شویم یا اگر در یک بازار دوطرفه فعالیت می کنیم، می توانیم وارد پوزیشن فروش استقراضی شویم.

نتیجه گیری

تریگرها جزء حیاتی هر استراتژی معاملاتی هستند و انواع مختلفی دارند. مهم ترین مزیت استفاده از تریگرها آن است که ریسک معاملات را کم می کنند و با استفاده از آنها می توان سود خوبی را به دست آورد.

 

 

اشتراک گذاری در:

برچسب های مقاله:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب مرتبط