وارد شوید

سوالی دارید؟

برای اطلاع از تخفیف دوره ها ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

blogImage
تریدسرا
7 شهریور 1400

حمله 51 درصدی در بلاکچین چیست؟

0

حمله 51 درصدی یکی از حمله هایی است که بلاک چین ها با آن روبرو هستند. در این حمله، شخص یا گروهی که بیش از 50 درصد توان محاسباتی یا استخراج یک شبکه بلاک چینی را در دست بگیرد  می‌تواند از تأیید تراکنش‌های جدیدِ ایجاد شده در شبکه جلوگیری کرده و حتی تراکنش‌های انجام شده در آن زمان را نیز معکوس کند؛ به این معنا که توانایی دوبار خرج کردن (double spending) سکه‌ها را به دست می‌آورد.
همچنین یک حمله 51 درصدی یا حمله اکثریت موفق به مهاجم این امکان را می‌دهد که تعدادی از ماینرها یا تمام آنان را از استخراج بازدارد، عملی که با عنوان «انحصار استخراج» (Mining Monopoly) شناخته می‌شود.
اما مهاجم با انجام حمله اکثریت قادر نخواهد بود تراکنش‌هایی را که خیلی وقت پیش تایید شده‌اند بازگرداند. همچنین مهاجم نمی‌تواند پاداش استخراج هر بلاک را تغییر دهد، سکه‌های جدید خارج از پروتکل تولید کند و سکه‌هایی را که متعلق به او نیست، به سرقت ببرد. ایجاد چنین اختلال‌هایی در شبکه توسط حمله 51 درصد غیرممکن است.

حمله 51 درصدی بیت کوین

در ابتدای پیدایش بیت کوین تعداد ماینرها بسیار کم بود. اما با رشد قیمت بیت کوین به عنوان یک ارز، توجه بسیاری از افراد به ساختار این ارز جلب شد و تعداد بیشماری ماینر به شبکه ملحق شدند و بر سر کسب پاداش استخراج بیت کوین به رقابت پرداختند. وجود این رقابت بر سر بدست آوردن پاداش یکی از دلایل اصلی امنیت بیت کوین است. در صورتی که ماینرها کار خود را به درستی انجام ندهند، هزینه آن‌ها برای خرید تجهیزات ماینینگ اتلاف می‌شود زیرا شانسی برای پاداش نخواهند داشت.
در حال حاضر پاداش استخراج یک بلاک بر روی این شبکه 6.25 بیت کوین است. هکرها با حمله 51 درصدی می‌توانند تمام پاداش استخراج یک بلاک را دریافت کنند. علاوه بر آن، هکرها می‌توانند با تایید نکردن تراکنش‌های دیگر استفاده‌کنندگان از شبکه، آنها  را مسدود کنند. حتی آن‌ها می‌توانند تراکنش بیت کوینی که ارسال نموده‌اند را معکوس کنند. این کار باعث می‌شود که بیت کوینی که خرج کرده‌اند را دوباره در حساب خود داشته باشند. ‌در حقیقت فرایند دابل اسپندینگ معادل همان پول تقلبی در دنیای پول‌های کاغذی است. هر شبکه‌ای که نتواند با این پدیده مقابله کند به سرعت اعتماد عمومی را از دست خواهد داد. تغییر بلاک‌هایی که قبل از شروع حمله 51 درصدی  استخراج شده‌اند کاری بسیار دشوار است. حتی با حمله 51 درصدی هم این کار تقریبا ناممکن است. هر چه تراکنشی قدیمی تر باشد احتمال تغییر آن کمتر است.
حمله ۵۱ درصد به بلاک چین‌های بزرگی مانند بیت کوین تقریباً غیرممکن است، چون توجیه اقتصادی ندارد.
از آنجا که بلاک چین، یک شبکه توزیع‌شده از نودها (گره‌ها) است، تمام مشارکت‌کنندگان در روند دست‌یابی به اجماع همکاری می‌کنند. این یکی از دلایل امنیت بالای بیت کوین است. هر چه شبکه بزرگ‌ تر و قدرت نودهای آن بیشتر باشد، محافظت در برابر حملات بهتر شده و جلوگیری از دست‌کاری داده‌ها آسان‌تر می‌شود.
در مکانیزم اجماع اثبات کار، اگر یک ماینر نرخ هش بیشتری در اختیار داشته باشد، شانس بیشتری برای پیدا کردن یک راه‌حل معتبر برای حل مسئله بلاک بعدی دارد. استخراج بلاک مستلزم تلاش‌های بی‌شماری است و قدرت محاسباتی بیشتر به معنای تلاش‌های بیشتر در ثانیه است. در حالی که ماینرها می‌توانند با استفاده از منابع محاسباتی به استخراج بیت کوین و کسب درآمد بپردازند، منطقی نیست که از این منابع برای مختل کردن شبکه استفاده کنند.
بنابراین، یک حمله ۵۱ درصد به بیت کوین به دلیل بزرگی شبکه بسیار بعید است. زمانی که یک بلاک چین به اندازه کافی بزرگ شود، احتمال این که فرد یا گروهی از افراد بتوانند قدرت محاسباتی لازم برای غلبه بر دیگران را داشته باشند، پایین می‌آید.

حمله 51 درصدی در آلت کوین ها

به‌دست آوردن قدرت محاسباتی بسیار زیاد برای حمله ۵۱ درصد در ارزهای دیجیتال کوچک‌ تر کار سختی نیست. در مقایسه با بیت کوین، بلاک چینِ آلت کوین‌ها داری هش ریت کمتری است. هش ریت برخی از آلت کوین‌ها به اندازه‌ای کم است که حمله ۵۱ درصد عملا امکان‌پذیر است. ورج (Verge)، مونا کوین (Mona Coin)، بیت کوین گلد (Bitcoin Gold) و زن‌کش (Zencash) از جمله ارزهای دیجیتال هستند که قربانی حمله اکثریت شده‌اند. در ماه می سال 2018 شبکه بیت کوین گلد مورد حمله 51 درصد قرار گرفت. در آن زمان این ارز دیجیتال رتبه 26 ام بازار ارز دیجیتال را در اختیار داشت. مهاجمین توانستند برای چند روز با بازگشت دادن تراکنش های دیگر اعضای شبکه و دوباره خرج کردن برخی از کوین ها، معادل 18 میلیون دلار از این کوین را در اختیار خود درآورند.

اشتراک گذاری در:
منبع مقاله: Coin Desk

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب مرتبط